Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Εορτασμός Αγίου Νικοδήμου 2015

Share: 

Τρί, 14/07/2015 - 12:30

Ο Άγιος Νικόδημος είναι ένα μοναστήρι-ξωκλήσι βόρεια του χωριού Δίβρη στην περιοχή "Καράινες". Αποτελεί ιδιαίτερο τόπο και προορισμό, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μοναδικά την ομορφιά της γύρω περιοχής, αλλά κυρίως τα αρώματα της χαμηλής-φρυγανώδους βλάστησης. Ο φιλόξενος πατέρας Ισαάκ, πάντα πρόσχαρος, υποδέχεται με πνευματική χαρά και χαμόγελο τον κάθε επισκέπτη. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα έρχεται ως χάρισμα σταλμένο από τον Άγιο, καθώς μια ιδιαίτερη συγκίνηση, αγαλλίαση και ηρεμία διακατέχει τον επισκέπτη κατά την περιήγησή του στον χώρο εντός, αλλά και πλησίον του ναού. O Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης (6 Ιουνίου 1749-14 Ιουλίου 1809) είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και υπήρξε από τις σημαντικότερες ασκητικές μορφές της σύγχρονης ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος Καλλιβρούτσης. Η συνεισφορά του υπήρξε πολύπλευρη και αφορούσε ποιμαντικό και συγγραφικό έργο. Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου εορτάζεται στις 14 Ιουλίου με ασματικές ακολουθίες. Πολλοί πιστοί τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την πανηγυρική εορτή και προσευχήθηκαν στο εκκλησάκι πριν και μετά τη δοξολογία.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΔΙΒΡΗΣ
Το εξωκλήσι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη χτίστηκε το 2008 από το συμπατριώτη μας μοναχό Πατέρα Ισαάκ (κατά κόσμον Δημήτριο Θεοδώρου Πετεινό), με τη συνδρομή συγχωριανών και άλλων πιστών.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με τον Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Διβριωτών Φθιώτιδας, συνεχίζει την όλο ζωή και δράση πορεία του. Ιδρύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1970, από Διβριώτες που διέμεναν στη Λαμία, με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ...

Επικοινωνία

Πολιτιστ. Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας "Άγιος Νικόλαος".

Δημητρίου Μυλωνά 4,
Γαλανέικα Λαμίας, 35100
Τηλέφωνο: 22310 34674Email: divrilamias@yahoo.grΣτείλτε μας ένα μήνυμα