Η ιστορία του χωριού μας

Η  Δίβρη, είναι χωριό της πρώην  Επαρχίας Φθιώτιδας, του Νομού Φθιώτιδας και σήμερα  αποτελεί  Δημοτικό Διαμέρισμα  της Λαμίας, Πρωτεύουσας  του Νομού.

          Είναι  χτισμένη σε μια πανοραμική  μεσημβρινή  πλαγιά της  Όθρης, στα νότια του λόφου της Γκορτσιαράχης,  σε  υψόμετρο  οχτακοσίων είκοσι μέτρων. Το Πλατανόρεμα, καθώς κατεβαίνει από βορά προς νότο, χωρίζει το χωριό σε δυο μαχαλάδες. Το ρέμα της Βρυτσούλας και του Γκρεμού ανατολικότερα χωρίζει  ένα σπίτι και τα αλώνια από το υπόλοιπο χωριό.

 Η  Δίβρη με την ιδιαίτερα άγρια φυσική ομορφιά της, με τους βραχότοπους και τα φαράγγια της, έχει   θέα την κοιλάδα  του Σπερχειού, τη Λαμία και τα γύρω βουνά,   Καλλίδρομο, Παρνασσό, Γκιόνα, Οίτη, Οξιά και  Βελούχι,  πίσω από το οποίο χάνεται ο ήλιος στο καλοκαιρινό  ηλιοβασίλεμα.

          Βρίσκεται  βόρεια της Λαμίας  και απέχει απ’ αυτή δεκαοχτώ χιλιόμετρα.

          Από το  6ο χιλιόμετρο της εθνικής  οδού  Λαμίας – Δομοκού, δεξιά, ασφαλτοστρωμένος επαρχιακός  δρόμος δώδεκα χιλιομέτρων, περνώντας τη ρεματιά του  Μύλου, ανηφορίζει, δαντελωτά, πάνω από το απόκρημνο φαράγγι του Αϊ Νικόλα, στα Καγκιόλια και οδηγεί στη  Δίβρη. Η είσοδος του χωριού βρίσκεται στον κεντρικό μαχαλά του χωριού με πρώτο οικοδόμημα το Ναό της Αγίας Βαρβάρας και μετά το σχολείο και την πλατεία, όπου είναι και το καφενεδάκι του χωριού.

            Κάθε βραδάκι από τη Λαμία και από τα χωριά του κάμπου αντικρίζει κανείς, κατά το βορά, στην κορυφογραμμή της Όθρης, σαν ένα πολύφωτο αστερισμό, τα φώτα της Δίβρης.

 

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με τον Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Διβριωτών Φθιώτιδας, συνεχίζει την όλο ζωή και δράση πορεία του. Ιδρύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1970, από Διβριώτες που διέμεναν στη Λαμία, με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ...

Επικοινωνία

Πολιτιστ. Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας "Άγιος Νικόλαος".

Δημητρίου Μυλωνά 4,
Γαλανέικα Λαμίας, 35100
Τηλέφωνο: 22310 34674Email: divrilamias@yahoo.grΣτείλτε μας ένα μήνυμα