Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"

Share: 

Ημερομηνία: 

Πέμ, 06/07/2017 - 19:00 έως Δευ, 10/07/2017 - 21:45

Διοργανωτής: 

Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας "Άγιος Νικόλαος"

Κατηγορία εκδήλωσης: 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών, με το Τμήμα Γυναικών, το τμήμα Νεολαίας Δίβρης και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα συμμετέχει στο τετραήμερο γαστρονομικό ραντεβού του καλοκαιριού από 6 μέχρι 9 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στην πόλη μας τη Λαμία.

Παραμένουμε πιστοί θεματοφύλακες της Παράδοσης και του Πολιτισμού του τόπου μας, υπέρμαχοι και υποστηρικτές προγονικών Αξιών και Εθίμων, τιμητές του Λαογραφικού Πνεύματος και της πολιτισμικής και ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού.

Συμμετέχουμε ενεργά στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» Λαμίας και βάζουμε τη δική μας πινελιά ως παράδοση, λαογραφία, φορεσιές και γαστρονομία των Διβριωτών.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, ημέρα των εγκαινίων, στις 7.00 το απόγευμα θα παρασκευάσουμε επιτόπου γίδινο βούτυρο κοπανίζοντας παραδοσιακά φρεσκοαρμεγμένο γίδινο γάλα σε ξύλινη κοπανόκαδη. Έπειτα, θα κεράσουμε το παραδοσιακό ξινόγαλο που θα προκύψει από το «κοπάνισμα» και βεβαίως φρέσκο γίδινο βούτυρο πάνω σε φέτες ζυμωμένου ψωμιού με προζύμι, φουρνισμένου σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο του χωριού μας! Επίσης, τα χορευτικά μας τμήματα θα παρουσιάσουν χορούς από τη Ρούμελη, τον δικό μας τόπο!

Σας καλούμε να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις και φαγητά της Δίβρης στο Φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα» και να συμμετέχετε σε ελληνικούς ρυθμούς της παράδοσης… Όλοι καλοδεχούμενοι!!

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με τον Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Διβριωτών Φθιώτιδας, συνεχίζει την όλο ζωή και δράση πορεία του. Ιδρύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1970, από Διβριώτες που διέμεναν στη Λαμία, με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ...

Επικοινωνία

Πολιτιστ. Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας "Άγιος Νικόλαος".

Δημητρίου Μυλωνά 4,
Γαλανέικα Λαμίας, 35100
Τηλέφωνο: 22310 34674Email: divrilamias@yahoo.grΣτείλτε μας ένα μήνυμα